A bezdáni csukapörkölt
2018. április 17. írta: Kalinka Tamás

A bezdáni csukapörkölt

A bezdáni halászlébe mindenképp dukál egy kisebb "kaszakő" csuka, de még számos recept áll rendelkezésünkre ha zsákmányunkat az asztalon szeretnénk látni. 

Sajnos sokan nem kedvelik a csuka húsát, annak igen karakteres íze miatt, de Bezdánban igen közkedvelt étel a csukapörkölt, amelynek hagyományos receptjét most meg is osztom a nagyközönséggel: 

Hozzávalók (3 személyre): 1db másfél kilós csuka (nagy halevők részére a 2 kilós is elmegy), másfél fej vöröshagyma, 20dkg füstölt szalonna, min. 3 evőkanál bezdáni őrölt pirospaprika (a legjobbak: Kiss vagy Kobi), 2-3 gerezd fokhagyma, 2,5dl vörösbor (kihagyható), só.

csukaporkolt-recept-foto.jpg

Elkészítés: Az apróra vágott szalonnát a bográcsba dobjuk, megpirítjuk, majd  hozzáadjuk a szintén apróra vágott vöröshagymát, amit üvegesre pirítunk. Ez után rögtön hozzáadjuk  a csuka szeleteket, néhány percig pörköljük az elegyet. Később felöntjük vízzel, annyival, hogy az épphogy ellepje a csukaszeleteket, ekkor a forrás kezdete után adjuk hozzá az őröltpaprikát és a fokhagymát is. Eztán már egyáltalán nem szabad kevergetni, nehogy a hús szétessen. 30-35 percig főzzük, közben ízlés szerint sózzuk.

Galuskával, túróstésztával vagy burgonyával illik tálalni.

(a kép illusztráció)

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyemblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4113845312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása