A bezdáni csukapörkölt
2018. április 17. írta: Az ártéri ember

A bezdáni csukapörkölt

A bezdáni halászlébe mindenképp dukál egy kisebb "kaszakő" csuka, de még számos recept áll rendelkezésünkre ha zsákmányunkat az asztalon szeretnénk látni. 

Sajnos sokan nem kedvelik a csuka húsát, annak igen karakteres íze miatt, de Bezdánban igen közkedvelt étel a csukapörkölt, amelynek hagyományos receptjét most meg is osztom a nagyközönséggel: 

Hozzávalók (3 személyre): 1db másfél kilós csuka, másfél fej vöröshagyma, 20dkg füstölt szalonna, 2-3 evőkanál bezdáni őrölt pirospaprika, 2-3 gerezd fokhagyma, 2,5dl vörösbor, 1 kisebb zöldpaprika, só

Elkészítés: Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a szintén apróra vágott vöröshagymát, majd 

üvegesre pirítjuk. Ez után rögtön hozzáadjuk a pirospaprikát és a csuka szeleteket, néhány percig pörköljük az elegyet, ügyelve, hogy a paprika oda ne égjen, majd az egészre ráöntjük a vörösbort, néhány percig pároljuk az egészet a borban. Később felöntjük vízzel, annyival, hogy az épphogy ellepje a csukaszeleteket, ekkor adjuk, hozzá az összevágott zöldpaprikát és a fokhagymát is. Eztán már egyáltalán nem szabad kevergetni, nehogy a hús szétessen. 40-45 percig főzzük, közben ízlés szerint sózzuk. 

Galuskával, vagy burgonyával illik tálalni, lehetőleg bográcsban készítsük.

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyemblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr2013845312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.